TRAINING

Vergroot je impact met emotionele intelligentie

Zelfkennis als sleutel naar meer impact.

Om impact te hebben, gebruik je zowel ratio als emotie. Ons brein kan die immers niet loskoppelen van elkaar. Wil je een verschil maken, dan zal rationeel handelen dus niet volstaan. Integendeel, je moet ervoor in verbinding staan met je emoties en gedrag en beide afstemmen op de context waarin je je bevindt. Hoe beter je dat doet, hoe sneller je connecteert met mensen en hoe groter jouw impact wordt.

Ook al zijn we verantwoordelijk voor onze emoties, we zijn ons niet altijd bewust van hoe ze ons gedrag beïnvloeden. Wanneer gebruiken we een bepaalde emotie? En waar? En doen we dat bewust of op automatische piloot? Deze vragen zijn essentieel wanneer we het hebben over emotionele intelligentie (EQ).

“Zelfkennis, zelfregulering en empathie zijn de sleutel naar meer emotionele intelligentie, een betere connectie en meer impact.”

In de interactieve training Vergroot je impact met emotionele intelligentie werken we met jouw unieke cases. Zo neem je niet alleen nieuwe, wetenschappelijke kennis mee naar je werkvloer. Je kan de geleerde vaardigheden ook meteen toepassen.

Na deze training heeft emotionele intelligentie geen geheimen meer voor jou. Je weet wat het is, wat het doet met je brein en met de interactie die je hebt met anderen.

In vijf eenvoudige stappen leer hoe je inzicht krijgt in je eigen emoties, ze kan reguleren én hoe je jezelf kan afstemmen op emoties van anderen. Je leert technieken waarmee jij je impact kan vergroten door emotioneel intelligent te communiceren. Je werkt aan een persoonlijk actieplan en krijgt van ons een nuttige visual en/of e-book waarmee je ook na de training aan de slag kan.

1. Emotionele intelligentie op het werk

Alles begint bij een goed begrip van emotionele intelligentie. Wat is het? En waarom is het zo belangrijk op jouw werkvloer?

2. Mijn brein als voorspeller: bewust zijn van jezelf (de interne leefwereld)

Een hoog EQ begint bij zelfkennis. Leer dus je interne leefwereld kennen: de voortdurende voorspellingen en verwachtingen die jouw brein maakt over de wereld rondom jou.

3. De kunst van zelfregulatie

Je wil meer impact hebben op anderen? Dan moet je grip krijgen op je eigen emoties. Wij zetten je op weg om neutraal te reageren.

4. De kracht van empathie

Zelfregulatie helemaal onder de knie? Dan kan nu de emoties van anderen (h)erkennen en jezelf daarop afstemmen.

5. Let’s do this

Impact vergt oefening. We brengen emotioneel intelligent communiceren in de praktijk. In groep en met een simulatieacteur.

 

Na deze training:

 • Weet je waarom E.Q. zo cruciaal is op de werkvloer
 • Weet je hoe jouw brein invloed heeft op E.Q.
 • Weet je hoe je deze kennis (intern model) kan inzetten in interacties met anderen
 • Kan je jouw emoties reguleren
 • Kan je de emoties van anderen (h)erkennen en jezelf daarop afstemmen
 • Concrete cases uit de groep
 • Groepsoefeningen
 • Simulaties met acteur
 • Persoonlijk actieplan (vertaling van theorie naar de werkplek)
 • Wetenschappelijke vertaalslag
 • Visual, steekkaarten en/of e-book voor elke deelnemer

Deze training kan perfect ingezet worden als een plug and play training, maar kan even goed deel uitmaken van een Learning Journey. Hieronder enkele voorbeelden die je kan inzetten om het effect van de training te verhogen:

 • Voor- en natraject via digitale learning boosters
 • Visuals en/of (e-)book op maat
 • Individuele coachings nadien
FormatS

Ganse dag met halve dag acteur (PM)

Aangepast format mogelijk in functie van de leerdoelstellingen

Praktisch
 • Max. 12 deelnemers
 • Taal: NL, FR, ENG
DOELGROEP

Medewerkers

Leidinggevenden

Versnel je leerproces en doe het zelf!
Bekijk onze ‘do-it-yourself’-oplossingen

BUILDING CULTURES OF DIALOGUE

Formats om een cultuur van dialoog te ontwikkelen?

Leren doen we allemaal in verschillende vormen en op verschillende manieren. Om de skills te implementeren die voor jouw organisatie belangrijk zijn, is het cruciaal dat de gebruikte leerinstrumenten de nodige impact hebben en afgestemd zijn op jouw organisatiecultuur. Op basis van onze expertise en ervaring onderscheiden wij de volgende:

Onze events

The Tipping Point houdt de vinger aan de pols en onderzoekt voor u welke skills essentieel worden in de toekomst & hoe u die kunt implementeren in uw organisatie. Wij delen graag deze kennis met u via verschillende events.

Lunch & Discover

HOW TO BUILD CULTURES OF DIALOGUE

Live workshop

PSYCHOLOGISCHE VEILIGHEID IN DE PRAKTIJK

Lunch & Discover

HOW TO BUILD CULTURES OF DIALOGUE

Live workshop

FEEDBACKCULTUUR IN DE PRAKTIJK

Lunch & Discover

HOW TO BUILD CULTURES OF DIALOGUE

Live Webinar

HOE LEIDINGGEVENDEN NU ECHT EEN FEEDBACKCULTUUR KUNNEN CULTIVEREN

LET'S TALK

Vragen over ons aanbod?