CLASSROOM/ONLINE INSPIRATIESESSIE

Vergroot je impact met emotionele intelligentie

In 5 stappen naar zelf-regulatie.

Om impact te hebben, gebruik je zowel ratio als emotie. Ons brein kan die immers niet loskoppelen. Wil je een verschil maken, moet je in verbinding staan met je emoties en gedrag en beide afstemmen op de context waarin jij je bevindt. Hoe beter je dat doet, hoe sneller je connecteert met mensen en hoe groter jouw impact wordt.

Ook al zijn we verantwoordelijk voor onze emoties, we zijn ons niet altijd bewust van hoe ze ons gedrag beïnvloeden. Wanneer gebruiken we een emotie? En waar? En doen we dat bewust of op automatische piloot? Deze vragen zijn belangrijk wanneer we het hebben over emotionele intelligentie (EQ).

“Self-regulation will always be a challenge, but if somebody’s going to be in charge, it might as well be me.” – Daniel Akst

In de klassikale inspiratiesessie Vergroot je impact met emotionele intelligentie krijgt je inzicht in je eigen emoties en hoe je ze kan reguleren.

Je leert in de eerste plaats dat jouw brein niet zomaar reageert op de wereld rondom jou maar er vooral voorspellingen over maakt.

Na deze training weet je hoe je zintuiglijke waarnemingen deze voorspellingen van jouw brein beïnvloeden en hoe ook je eigen gevoel en energie er bepalend voor zijn.

Tenslotte leer je je intern model kennen: de optelsom van alles wat je in het verleden leerde en ervaarde en vandaag de voorspellingen en je gedrag aanstuurt.

1. Mijn brein als voorspellingsmachine
EQ begint bij zelfkennis. Weet dus dat je brein voortdurend voorspellingen maakt over de wereld rondom jou en dat dit jouw begrip van, en gedrag in die wereld bepaalt.

2. Horen, zien, voelen & ruiken
De voorspellingen van jouw brein beginnen in de zintuiglijke wereld.

3. Energie en gevoel
Naast je zintuigen, bepalen ook je gevoel en de hoeveelheid energie die je (niet) ter beschikking hebt hoe je brein voorspellingen maakt en hoe jij je emoties kan reguleren.  

4. 1 + 1 = 3: je interne model Tel alles wat je ooit hoorde, zag, leerde en ervaarde bij elkaar op en je bekomt je interne model: het fundament van waarop je brein de wereld rondom jou voorspelt.

Voor zowel medewerkers als leidinggevenden die hun relaties (op het werk) willen versterken door meer emotionele intelligentie

FormatS

CLASSROOM

groepen van 12 tot 500
deelnemers

Praktisch

CLASSROOM

Duurtijd: 90 min
Taal: NL, FR, ENG

DOELGROEP

Medewerkers
Leidinggevenden

Versnel je leerproces en doe het zelf!
Bekijk onze ‘do-it-yourself’-oplossingen

BUILDING THE SKILLS

Welke formats zijn er om deze skills aan te leren?

Leren doen we allemaal in verschillende vormen en op verschillende manieren. Om de skills te implementeren die voor jouw organisatie belangrijk zijn, is het cruciaal dat de gebruikte leerinstrumenten de nodige impact hebben en afgestemd zijn op jouw organisatiecultuur. Op basis van onze expertise en ervaring onderscheiden wij de volgende:

Onze events

The Tipping Point houdt de vinger aan de pols en onderzoekt voor u welke skills essentieel worden in de toekomst & hoe u die kunt implementeren in uw organisatie. Wij delen graag deze kennis met u via verschillende events.

LET'S TALK

Vragen over ons aanbod?