TOOLBOXEN

Geef je training zelf en leer van en met elkaar

Onze toolboxen

Om je interne trainers, leidinggevenden of coaches klaar te stomen om zelf training te geven, hebben we toolboxen ontwikkeld. Het voordeel hiervan is dat je heel flexibel al je medewerkers kan bereiken om zo een gemeenschappelijke taal te installeren. Bovendien biedt het de mogelijkheid om te capteren wat er leeft binnen je organisatie.

Wat is het?

Een toolbox is een pakket van leerinstrumenten waarmee je interne trainers of ambassadeurs aan de slag kunnen om je medewerkers zelf op te leiden. Het omvat een presentatie met script dat ze kunnen volgen tijdens hun training. De theoretisch technische stukken worden uitgelegd in korte video’s door onze experts die tijdens de training kunnen worden afgespeeld. Zo kunnen de interne trainers zich toeleggen op het verwerken van de theorie en het faciliteren van zelfreflectie oefeningen.

Om je interne trainers en ambassadeurs klaar te stomen, bieden we Train-the-Trainers aan. Tijdens deze sessies nemen we hen mee in het verhaal, bepalen we samen de klemtonen van het programma en oefenen we op de verschillende werkvormen.

Wat krijg je?

Een toolbox bestaat uit verschillende leerinstrumenten die bedoeld zijn om interne trainers, leidinggevenden of coaches voor te bereiden zodat ze zorgeloos hun trainingen kunnen geven met onze content. Hieronder vind je een korte beschrijving van elke toolbox, alsook de link naar een concreet voorbeeld zodat je meteen een beeld hebt van hoe het eruit ziet.

In korte explainer video’s  (van 2 min.) worden de topics op een ludieke manier gekaderd. Zo wordt de theorie gegeven door onze experts en kan de interne trainer zich toeleggen op het verwerken van de theorie en zelfreflectie.

Klik hier voor een voorbeeld van een video uit de toolbox ‘Feedback vragen’ (The Mindshift):

Met een geanimeerde presentatie heeft de interne trainer alles wat die nodig heeft om de training te geven. Onder de slides staat een script dat de trainer kan volgen en staan de werkvormen voor de oefeningen stap voor stap uitgeschreven.

Klik hier voor een voorbeeld van een presentatie uit de toolbox ‘Feedback vragen’ (The Mindshift):

Om de theorie goed onder de knie te hebben en de opbouw van de presentatie goed te begrijpen, ontvangt de interne trainer een line-out. Dit is een e-book met achtergrondinformatie over het topic. Bovendien is de trainer hiermee voorbereid op mogelijke vragen van deelnemers.

Klik hier voor een voorbeeld van een line-out uit de toolbox ‘Feedback vragen’ (The Mindshift):

Tot slot ontvangt de interne trainer een handleiding om hem of haar door de voorbereiding en de training zelf te gidsen. Deze manual omvat een tijdlijn met verschillende stappen voor een optimale voorbereiding en richtlijnen om met moeilijke situaties tijdens een training om te gaan.

Klik hier voor een voorbeeld van een manual uit de toolbox ‘Feedback vragen’ (The Mindshift):

Welke toolboxen hebben we?

Naar welk topic ben je op zoek?

Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende toolboxen die we per topic aanbieden. U kan klikken op één van deze formats of u kan gebruik maken van de verschillende filters aan de rechterzijde om gerichter te zoeken op formats of topics.

Filter opties:
menu
list (1)
Per topic
Grow to perform skill
Toolbox

FEEDBACK VRAGEN

Toolbox

FEEDBACK ONTVANGEN

Toolbox

FEEDBACK GEVEN

Toolbox

VEERKRACHT IN KAART

Toolbox

VEERKRACHT OP PUNT

Toolbox

VEERKRACHTIG BREIN

Toolbox

PSYCHOLOGISCHE VEILIGHEID

Experimenteer en leer

op je eigen tempo!

BUILDING CULTURES OF DIALOGUE

Topics om een cultuur van dialoog te ontwikkelen?

De basis voor succesvolle samenwerking en innovatie ligt in open en effectieve communicatie. Dit bereiken we door ons te richten op vier essentiële domeinen:

Liever op maat?

Geef ons een seintje!

We luisterengraag naar jouw leervraag.

Onze events

The Tipping Point houdt de vinger aan de pols en onderzoekt voor u welke skills essentieel worden in de toekomst & hoe u die kunt implementeren in uw organisatie. Wij delen graag deze kennis met u via verschillende events.

lunch & Discoversessie | How to build cultures of dialogue
Live workshop | Psychologische veiligheid in de praktijk
lunch & Discoversessie | How to build cultures of dialogue
Live workshop | Feedbackcultuur in de praktijk
lunch & Discoversessie | How to build cultures of dialogue
Live workshop | Psychologische veiligheid in de praktijk
lunch & Discoversessie | How to build cultures of dialogue
Live workshop | Feedbackcultuur in de praktijk
lunch & Discoversessie | How to build cultures of dialogue

LET'S TALK

Vragen over ons aanbod?

    Voorbeeld van een explainer video uit de Toolbox ‘Feedback vragen’