ONLINE INSPIRATIESESSIE

VERHOOG JE IMPACT MET
EMOTIONELE INTELLIGENTIE

In 5 stappen naar zelf-regulatie

Om impact te maken op een ander, heb je je ratio én emotie nodig. Die kunnen in ons brein niet losgekoppeld worden van elkaar. Impact bereik je dus niet door alleen ‘rationeler’ te handelen, maar ook door in verbinding te staan met je eigen emoties en gedrag, en die af te stemmen op de context waarin je je bevindt. Hoe gepaster je kan inspelen op de context, hoe sneller de connectie met de ander en hoe groter jouw effect is.

Ook al zijn we zelf verantwoordelijk voor onze emoties, we zijn niet altijd bewust van hoe die ons eigen gedrag beïnvloeden. Welke emotie gebruiken we waar en wanneer? En doen we dit dan bewust of eerder op automatische piloot?

“Self-regulation will always be a challenge, but if somebody’s going to be in charge, it might as well be me.” – Daniel Akst

Hoe we omgaan met onze emoties is een essentieel onderdeel van ‘emotionele intelligentie’ (EQ). Een begrip dat vandaag meer en meer aandacht krijgt, maar wat houdt het precies in? En hoe werkt dit precies in ons brein? Dat ontdek je in deze inspiratiesessie. Je leert hoe je meer inzicht kunt krijgen in je emoties zodat je in vijf stappen kunt evolueren naar zelfregulatie. Naast de theorie krijg je ook heel wat praktische tips & tricks waarmee je onmiddellijk aan de slag kunt.

  • Wat is het belang is van emotionele intelligentie op het werk?
  • Hoe kan kennis over mijn brein mij helpen mijn EQ te verhogen?
  • Wat zijn de de 5 vragen die mij kunnen brengen tot meer zelfregulatie?
  • Op welke manier ben ik verantwoordelijk voor mijn emoties?
  • Wat zijn efficiënte technieken om onze emoties te reguleren?

Voor zowel medewerkers als leidinggevenden die hun relaties (op het werk) willen versterken door meer emotionele intelligentie

Formats

ONLINE

groepen van 12 tot 500
deelnemers

1 host én 1 content expert

Leertraject met digitale leerprikkels en e-book rond een Online inspiratiesessie 

Praktisch

ONLINE

Duurtijd: 90 à 120 min.
Taal: NL, FR, ENG
Online tools: Zoom, Webex, Teams

DOELGROEP

Medewerkers
Leidinggevenden

Wil je weten wat we nog doen rond de skill
'Emotionele intelligentie'?

SKILLS FOR TODAY AND TOMORROW

Welke soft skills winnen aan belang?

Op basis van ons onderzoek en ervaring hebben wij 4 categorieën van (soft) skills
geïdentificeerd die cruciaal zijn om performant te blijven in de toekomst.

Versnel je leerproces en doe het zelf!
Bekijk onze ‘do-it-yourself’-oplossingen

BUILDING THE SKILLS

Welke formats zijn er om deze skills aan te leren?

Leren doen we allemaal in verschillende vormen en op verschillende manieren. Om de skills te implementeren die voor jouw organisatie belangrijk zijn, is het cruciaal dat de gebruikte leerinstrumenten de nodige impact hebben en afgestemd zijn op jouw organisatiecultuur. Op basis van onze expertise en ervaring onderscheiden wij de volgende:

Onze events

The Tipping Point houdt de vinger aan de pols en onderzoekt voor u welke skills essentieel worden in de toekomst & hoe u die kunt implementeren in uw organisatie. Wij delen graag deze kennis met u via verschillende events.

Geen evenementen gevonden!

LET'S TALK

Vragen over ons aanbod?