Toolbox

VEERKRACHT IN KAART

Jouw kijk op veerkracht

Veerkracht wordt als één van de belangrijkste skills genoemd om in een wereld van continue verandering jezelf als mens te kunnen ontplooien en te kunnen blijven ontwikkelen. Wat wordt er nu precies met veerkracht bedoeld?

“Veerkracht is de tijd die we nodig hebben om terug recht te veren na tegenslag en om ons aan te passen aan een steeds veranderende omgeving.”

Wij zijn als mensen veerkrachtige wezens. Dat is in ons DNA verweven. Wij zijn met andere woorden in staat om de ‘klappen’ te incasseren. En deze weerbaarheid én ons vermogen om ons aan te passen en te leren (wendbaarheid), heeft ervoor gezorgd dat wij als soort hebben kunnen overleven.

Gelukkig is veerkracht een vaardigheid die we deels kunnen ontwikkelen. In dit learning lab ontdekken we de mogelijkheden van onze eigen veerkracht door inzicht te vergaren in wat veerkracht betekent, wat onze triggers zijn en hoe wij reageren op stress en verandering.

Door te werken met interne trainers, vergroot je het draagvlak binnen je organisatie. Je zal heel flexibel al je medewerkers bereiken om zo een gemeenschappelijke taal te installeren. Bovendien biedt het de mogelijkheid om te capteren wat er leeft binnen je organisatie om zo eventueel vervolginitiatieven op te zetten. De interne trainers ontvangen een Powerpoint presentatie met script die ze kunnen volgen. De theoretische stukken worden uitgelegd in korte video’s door onze experts die tijdens de training kunnen worden afgespeeld. Zo kunnen de interne trainers zich toeleggen op het verwerken van de theorie en het faciliteren van oefeningen.

Een toolbox is een pakket van leerinstrumenten waarmee je interne trainers of ambassadeurs aan de slag kunnen om je medewerkers zelf op te leiden. Het omvat een presentatie met script dat ze kunnen volgen tijdens hun training. De theoretisch technische stukken worden uitgelegd in korte video’s door onze experts die tijdens de training kunnen worden afgespeeld. Zo kunnen de interne trainers zich toeleggen op het verwerken van de theorie en het faciliteren van zelfreflectie oefeningen.

Om je interne trainers en ambassadeurs klaar te stomen, bieden we Train-the-Trainers aan. Tijdens deze sessies nemen we hen mee in het verhaal, bepalen we samen de klemtonen van het programma en oefenen we op de verschillende werkvormen.

Voordat je aan veerkracht kan bouwen, is het cruciaal om te weten hoe je hiernaar kijkt. In deze Toolbox stellen we scherp wat veerkracht betekent, hoe je brein omgaat met stress en wat er aan de oorsprong ligt van jouw gedachtenpatronen.

 • Hoofdstuk 1: Mijn kijk op veerkracht
  • Hoe kijk ik naar veerkracht?
  • Wat betekent het precies?
 • Hoofdstuk 2: Mijn brein gekaapt
  • Hoe gaat mijn brein om met stress?
  • Wat zijn mijn triggers?
 • Hoofdstuk 3: De biologie van ons gedrag
  • Waarom word ik soms getriggerd?
  • Hoe kan ik mijn gedachtenpatronen verklaren?
 • Interne trainers, HR medewerkers, leidinggevenden, coaches
 • Ambassadeurs die interesse hebben om zelf training te geven

Om je interne trainers en ambassadeurs klaar te stomen, bieden we Train-the-Trainers aan. Tijdens deze interactieve sessies van een halve dag nemen we hen mee in het verhaal, bepalen we samen de klemtonen van het programma en oefenen we op de verschillende werkvormen.

WAT KRIJG JE?

Een toolbox bevat een pakket met verschillende leerinstrumenten waar jouw interne trainers en ambassadeurs zelf mee aan de slag kunnen om jullie medewerkers te trainen:

 • Explainer movie met beknopte uitleg over het topic
 • Powerpoint presentatie met afgewerkte slides en speakernotes
 • Line-out met script die trainers kunnen volgen
 • Manual om trainers voor te bereiden op verschillende scenario’s
Praktisch

Duurtijd: een halve dag per toolbox
Format: de toolbox is uitgewerkt om online of classroom te geven
Taal: NL, FR

In the picture
WERKEN MET LEARNING LABS?

Experimenteer en leer op je eigen tempo!

Liever op maat?

Geef ons een seintje!

We luisterengraag naar jouw leervraag.

BUILDING CULTURES OF DIALOGUE

Formats om een cultuur van dialoog te ontwikkelen?

Leren doen we allemaal in verschillende vormen en op verschillende manieren. Om de skills te implementeren die voor jouw organisatie belangrijk zijn, is het cruciaal dat de gebruikte leerinstrumenten de nodige impact hebben en afgestemd zijn op jouw organisatiecultuur. Op basis van onze expertise en ervaring onderscheiden wij de volgende:

Onze events

The Tipping Point houdt de vinger aan de pols en onderzoekt voor u welke skills essentieel worden in de toekomst & hoe u die kunt implementeren in uw organisatie. Wij delen graag deze kennis met u via verschillende events.

Lunch & Discover

HOW TO BUILD CULTURES OF DIALOGUE

Live workshop

PSYCHOLOGISCHE VEILIGHEID IN DE PRAKTIJK

Lunch & Discover

HOW TO BUILD CULTURES OF DIALOGUE

Live workshop

FEEDBACKCULTUUR IN DE PRAKTIJK

Lunch & Discover

HOW TO BUILD CULTURES OF DIALOGUE

Live Webinar

HOE LEIDINGGEVENDEN NU ECHT EEN FEEDBACKCULTUUR KUNNEN CULTIVEREN

LET'S TALK

Vragen over ons aanbod?