Toolbox

PSYCHOLOGISCHE VEILIGHEID

Zet het potentieel van je mensen maximaal in.

In een psychologisch veilig team worden we niet gehinderd door de angst om afgewezen te worden, om fouten te maken, feedback te omarmen en elkaar te vertrouwen, maar leren en implementeren we on the go.

“Het geheime ingrediënt van sterke teams? Common ground.”

Wanneer we tijd spenderen aan het maken van afspraken over hoe we samenwerken, hoe we fouten maken en wat iedereen nodig heeft om zo goed mogelijk te presteren in het team, creëren we een kader om deze common ground expliciet te maken waardoor ‘Fail Fast Forward’ de nieuwe norm wordt.

Door te werken met interne trainers, vergroot je het draagvlak binnen je organisatie. Je zal heel flexibel al je medewerkers bereiken om zo een gemeenschappelijke taal te installeren. Bovendien biedt het de mogelijkheid om te capteren wat er leeft binnen je organisatie om zo eventueel vervolginitiatieven op te zetten. De interne trainers ontvangen een Powerpoint presentatie met script die ze kunnen volgen. De theoretische stukken worden uitgelegd in korte video’s door onze experts die tijdens de training kunnen worden afgespeeld. Zo kunnen de interne trainers zich toeleggen op het verwerken van de theorie en het faciliteren van oefeningen.

Een toolbox is een pakket van leerinstrumenten waarmee je interne trainers of ambassadeurs aan de slag kunnen om je medewerkers zelf op te leiden. Het omvat een presentatie met script dat ze kunnen volgen tijdens hun training. De theoretisch technische stukken worden uitgelegd in korte video’s door onze experts die tijdens de training kunnen worden afgespeeld. Zo kunnen de interne trainers zich toeleggen op het verwerken van de theorie en het faciliteren van zelfreflectie oefeningen.

Om je interne trainers en ambassadeurs klaar te stomen, bieden we Train-the-Trainers aan. Tijdens deze sessies nemen we hen mee in het verhaal, bepalen we samen de klemtonen van het programma en oefenen we op de verschillende werkvormen.

Tijdens deze Toolbox onderzoeken we hoe psychologische veiligheid kadert in het groter geheel, welke mythes die de ronde doen (on)waar zijn, wat je kan doen om het te installeren en hoe je rekening houdt met individuele verschillen.

 • Hoofdstuk 1: Psychologische… wat?!
  • Hoe kadert dit in het groter geheel?
  • Wat betekent het precies?
 • Hoofdstuk 2: The game plan
  • Hoe maak je afspraken?
  • Wat zijn succescriteria?
 • Hoofdstuk 3: Let’s SCARF!
  • Hoe helpt het SCARF model om elkaar te begrijpen?
  • In welke mate moet je hier rekening mee houden?
 • Interne trainers, HR medewerkers, leidinggevenden, coaches
 • Ambassadeurs die interesse hebben om zelf training te geven

Om je interne trainers en ambassadeurs klaar te stomen, bieden we Train-the-Trainers aan. Tijdens deze interactieve sessies van een halve dag nemen we hen mee in het verhaal, bepalen we samen de klemtonen van het programma en oefenen we op de verschillende werkvormen.

WAT KRIJG JE?

Een toolbox bevat een pakket met verschillende leerinstrumenten waar jouw interne trainers en ambassadeurs zelf mee aan de slag kunnen om jullie medewerkers te trainen:

 • Explainer movie met beknopte uitleg over het topic
 • Powerpoint presentatie met afgewerkte slides en speakernotes
 • Line-out met script die trainers kunnen volgen
 • Manual om trainers voor te bereiden op verschillende scenario’s
Praktisch

Duurtijd: een halve dag per toolbox
Format: de toolbox is uitgewerkt om online of classroom te geven
Taal: NL, FR

In the picture
WERKEN MET LEARNING LABS?

Experimenteer en leer op je eigen tempo!

Liever op maat?

Geef ons een seintje!

We luisterengraag naar jouw leervraag.

BUILDING CULTURES OF DIALOGUE

Formats om een cultuur van dialoog te ontwikkelen?

Leren doen we allemaal in verschillende vormen en op verschillende manieren. Om de skills te implementeren die voor jouw organisatie belangrijk zijn, is het cruciaal dat de gebruikte leerinstrumenten de nodige impact hebben en afgestemd zijn op jouw organisatiecultuur. Op basis van onze expertise en ervaring onderscheiden wij de volgende:

Onze events

The Tipping Point houdt de vinger aan de pols en onderzoekt voor u welke skills essentieel worden in de toekomst & hoe u die kunt implementeren in uw organisatie. Wij delen graag deze kennis met u via verschillende events.

Lunch & Discover

HOW TO BUILD CULTURES OF DIALOGUE

Live Webinar

HOE LEIDINGGEVENDEN NU ECHT EEN FEEDBACKCULTUUR KUNNEN CULTIVEREN

Live workshop

PSYCHOLOGISCHE VEILIGHEID IN DE PRAKTIJK

Lunch & Discover

HOW TO BUILD CULTURES OF DIALOGUE

Live workshop

FEEDBACKCULTUUR UNLOCKED

Lunch & Discover

HOW TO BUILD CULTURES OF DIALOGUE

LET'S TALK

Vragen over ons aanbod?