ONLINE INSPIRATIESESSIE

VEERKRACHT IN TIJDEN VAN
VERANDERING

Verhoog je eigen veerkracht.

Alles verandert voortdurend. We moeten ons continu aanpassen aan nieuwe situaties, zowel privé als professioneel. Gelukkig kan ons brein tot op zekere hoogte met die stroom aan veranderingen en uitdagingen om. We bezitten daarvoor persoonlijke veerkracht. Maar wat is veerkracht nu precies, en hoe kunnen we die verhogen?

Kort gezegd is veerkracht de snelheid waarmee we herstellen na tegenslag, verandering of stress. En hoe flexibel we ons daarna kunnen aanpassen. Net als de andere cruciale skills start veerkracht in ons brein. We hoeven niet te wachten tot ons iets overkomt, we kunnen ook al preventief onze mentale en fysieke weerbaarheid verhogen.

“Onze veerkracht bepaalt niet alleen hoe snel en flexibel we kunnen schakelen na tegenslag. Het is ook een mentale instelling om preventief klaar te staan voor nieuwe situaties, en die niet als bedreiging maar als kansen te zien.”

Belangrijk om te weten is dat je deze skill kunt trainen. Veerkracht bestaat uit verschillende componenten waar je zelf invloed op hebt. Welke zijn die precies, en hoe kan je ze ontwikkelen? Dat verneem je in deze online inspiratiesessie. Je leert welke positieve impact ‘breinhygiëne’ heeft op jouw mentaal en fysiek welzijn en ontdekt verschillende strategieën om jouw eigen veerkracht te versterken.

 • Wat is veerkracht precies?
 • Wat is de link tussen verandering en veerkracht in ons brein?
 • Hoe kunnen we onze eigen veerkracht preventief verhogen?
 • Wat zijn technieken om goed om te gaan met tegenslag of stress?
 • Hoe kunnen we een nieuwe gewoonte implementeren?

Voor zowel medewerkers als leidinggevenden die hun veerkracht in hun werkleven willen verhogen.

Formats

Leertraject met digitale leerprikkels en e-book rond een Online inspiratiesessie met 1 host én 1 content expert (voor grote groepen van 12 tot 500 deelnemers).

Praktisch

Duurtijd:  max 120 min.
Tool: Zoom, Webex, Teams
Taal: NL, FR, ENG

DOELGROEP

Medewerkers
Leidinggevenden

Wil je weten wat we nog doen rond het topic
'Veerkracht'?

SKILLS FOR TODAY AND TOMORROW

Welke soft skills winnen aan belang?

Op basis van ons onderzoek en ervaring hebben wij 4 categorieën van (soft) skills
geïdentificeerd die cruciaal zijn om performant te blijven in de toekomst.

Versnel je leerproces en doe het zelf!
Bekijk onze ‘do-it-yourself’-oplossingen

BUILDING THE SKILLS

Welke formats zijn er om deze skills aan te leren?

Leren doen we allemaal in verschillende vormen en op verschillende manieren. Om de skills te implementeren die voor jouw organisatie belangrijk zijn, is het cruciaal dat de gebruikte leerinstrumenten de nodige impact hebben en afgestemd zijn op jouw organisatiecultuur. Op basis van onze expertise en ervaring onderscheiden wij de volgende:

Onze events

The Tipping Point houdt de vinger aan de pols en onderzoekt voor u welke skills essentieel worden in de toekomst & hoe u die kunt implementeren in uw organisatie. Wij delen graag deze kennis met u via verschillende events.

maandag december 12
9:30 am - 12:30 pm Live workshop | Focusmanagement
donderdag januari 26
Geen evenementen gevonden!

LET'S TALK

Vragen over ons aanbod?

  ONZE FORMATS:

  Erkend dienstverlener KMO-portefeuille
  Reg.: DV.O229775