CLASSROOM/ONLINE INSPIRATIESESSIE

Focusmanagement

Hoe je kan blijven focussen en afleiding weerstaan.

Nooit was er meer afleiding dan vandaag. Elke seconde komen nieuwe prikkels op ons af. We zijn 24 uur per dag bereikbaar, werken aan meerdere projecten in verschillende teams, en stellen ons voortdurend flexibel op. Hoe kan je met zoveel continue afleiding nog geconcentreerd doorwerken?

Je focus kunnen houden is een belangrijke eigenschap. Misschien zelfs een van de cruciale skills van de toekomst. Gelukkig kan je dit aanleren. Er bestaan verschillende methodes om je brein bewust af te sluiten voor andere prikkels zodat je je volledig kunt concentreren op waar je mee bezig bent.

“Multitasking is niet meer van deze tijd. Je kunt je slechts concentreren op één ding tegelijk. Je focus bewaken is cruciaal.”

In deze interactieve sessie ontdek je hoe focus en afleiding precies werken in het brein. Met dat inzicht leer je hoe je zelf je concentratie kunt bewaren. Aan het einde krijg je de kans je eigen focus uit te dagen: hoe goed kan jij je blijven concentreren, van goede voornemens tot vastgeroeste gewoonten?

  • Hoe werken focus en afleiding precies in ons brein?
  • Hoe komt focus tot stand in het brein?
  • Wat zijn je eigen ‘focuslekken’ en hoe ga je er het best mee om?

Voor zowel medewerkers als leidinggevenden die hun vaardigheden op het vlak van focus willen aanscherpen.

FormatS

CLASSROOM

groepen van 12 tot 500
deelnemers

ONLINE

groepen van 12 tot 500
deelnemers

1 host én 1 content expert

Praktisch

CLASSROOM

Duurtijd: 90 min
Taal: NL, FR, ENG

ONLINE

Duurtijd: 90 à 120 min.
Taal: NL, FR, ENG
Online tools: Zoom, Webex, Teams

DOELGROEP

Medewerkers
Leidinggevenden

Versnel je leerproces en doe het zelf!
Bekijk onze ‘do-it-yourself’-oplossingen

BUILDING THE SKILLS

Welke formats zijn er om deze skills aan te leren?

Leren doen we allemaal in verschillende vormen en op verschillende manieren. Om de skills te implementeren die voor jouw organisatie belangrijk zijn, is het cruciaal dat de gebruikte leerinstrumenten de nodige impact hebben en afgestemd zijn op jouw organisatiecultuur. Op basis van onze expertise en ervaring onderscheiden wij de volgende:

Onze events

The Tipping Point houdt de vinger aan de pols en onderzoekt voor u welke skills essentieel worden in de toekomst & hoe u die kunt implementeren in uw organisatie. Wij delen graag deze kennis met u via verschillende events.

LET'S TALK

Vragen over ons aanbod?